Allt magiskt jag skapat på Blocket, och skrytet jag stolt spridit om det, har gett ringar på vattnet. På LinkedIn blir jag kontaktad ofta för olika jobb och det är otroligt smickrande. Men jag tror att min favorit av smicker var när en person jag känner genom jobbet som prylexpert kontaktade mig och undrade om jag ville lära ut mina kunskaper på Berghs?!

OM JAG VILL? Klart jag vill… Drömmen ju.

Åsa Wallenrud

Kursen eleverna gick handlade om PR och var riktad till nybörjare. Det var en kvällskurs så de flesta var rätt trötta då majoriteten jobbade hela dagarna. Jag har inte satt min fot på Berghs innan och skolan har liksom ett bra rykte så det var stort för mig att kliva in där. Jag själv gick ju på Nackademin så har själv varit student som lyssnat på gästföreläsare.

När jag pratade med min vän blev jag eld och lågor och kände att jag kunde bidra med något men ju närmare dagen kom ju läskigare blev det. Vad har jag att komma med? De kan säkert mer än jag? Tänk om jag inte lever upp till förväntningarna? Osv. Men med lite pepp och bollplankande var det så dags.

Jag fuckade upp klassrummet

Japp, det börjar med att jag plockar ut nyckel och går ner till “min sal”. Jag har en lista på eleverna och tänkte att jag ville möblera om så det blev ett bättre flow i rummet. Det var typ dubbelt så många stolar som elever och jag vill inte att alla ska sprida ut sig. Sååå… jag börjar möblera om. Inser efter ett tag att jag bara skapar ett fullkomligt kaos. Plötsligt är det hela havet stormar och jag får typ panik. Klockan tickar och jag inser att jag inte kommer hinna rädda situation.

Hej, hej…

Jag öppnar dörren och hoppas de inte ska förstå att jag skapat kaoset. Eftersom jag också är toknervös så hejar jag på alla, rör mig i salen och småpratar. Konstaterar högt och ljudligt att mina läderkängor låter JÄTTEMYCKET när man vankar av och an i en tyst sal. När de flesta kommit häver jag ur mig: -“Ja det var lite konstigt möblerat här inne, men ni får plats ser jag!” Skämskudde…

Sen rullar det på

Ja det gick bra. Vissa elever var trötta och rätt ointresserade men det lägger jag ingen energi på, det är deras utbildning och deras pengar. Men de flesta var på, engagerade sig, diskuterade och skrattade med mig. Jag höll tiden rätt bra och det var dags för fika och samtidigt som de fikade kunde de börja på sin uppgift för kvällen. Ett par tjejer kom ner efter fikat för att jobba med uppgiften i klassrummet. Det slutade mer med att vi pratade om allt möjligt men det jag tog med mig var att de hade typ 2 veckor kvar på kursen och jag har hittills varit DEN BÄSTA föreläsaren de haft. OH MY GOD!!

Så, jag är redo för mer. Boka in mig bara…

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up