Categories:

Strateg

Strategier för sociala medier

För att nyttja de sociala medierna till max bör man börja med en strategi. Låt mig skapa den åt er.

Jag analyserar era kanaler och tar fram målgrupper, vilken typ av innehåll som bör publiceras, tonalitet och kpi:er. Jag gör grunden så arbetar vi sedan ihop för att spika den helt. Ni kan sedan själva arbeta utifrån den eller anlita mig som social media manager för att driva era kanaler och även som community manager för att också sköta kommentarer och privata meddelanden.

Strategier för influencer marketing

Influencer marketing är svårt om man är nybörjare. Hur hittar man rätt influencer? Hur mycket kostar det? Vad får jag ut av det?

Jag kan göra grundarbetet och skapa en strategi tillsammans med er som hjälper och guidar er i en en helt fantastisk djungel. Influencer marketing kan vara otroligt givande och väldigt roligt, men det är svårt att göra rätt och få ut något av det.

Det finns tre olika sätt att jobba med influencer marketing!

  • Ha koll själv! Man är själv kunnig inom området och vet vilka influencers som skulle passa varumärket.
    Risken med detta är att man inte alls har koll på demografin på följarna, vilka följare som är äkta och vilka som är köpta. Man kan enbart förlita sig på den statistik som influencern själv delar med sig. Dessutom är det lätt att gå på magkänsla och valet kan leda till helt fel resultat.
  • Skaffa ett verktyg! Det finns verktyg med bra data som du kan nyttja själv. Dessa kostar en del pengar men om du har en eller flera dedikerade resurser på företaget som ska jobba med detta så är det toppen. I verktyget kan du själv söka fram lämpliga influencers baserat på de parametrar du önskar.
  • Nätverk! Det finns byråer och nätverk som är specialister. Det finns mindre nischade varianter och större och bredare. De gör allt jobb åt dig och är det bästa valet om man vill jobba resultatinriktat men inte har tiden. Det kostar dig lite mer men kan vara värt det.

Jag lär er gärna mer om detta!

Comments are closed

Scroll Up