Prylexpert på TV4 Nyhetsmorgon sedan 2011, föreläsare, lärare och rekordskapare under min tid på Blocket som social media manager. Dessutom på väg att bli Sveriges största “techtokare” (störst på teknik och prylar på Tiktok). En kreativ superstjärna som vill dela med sig av sin storslagenhet.

Historien om Åsa Wallenrud och Miss Geek

Jag vet inte vad jag ska benämna mig som, om någon vill ha en titel som sammanfattar mig. Jag tror liksom inte att det går, men jag ska försöka reda ut vem jag är, hur allt började och vad jag är bra på!

Det började 2008, en evighet sen. Jag satt på ytterligare ett ganska menlöst jobb där jag 90% av tiden rullade tummarna. Jag hittade en blogg som hette Lilla Gumman och blev arg över namnvalet. Gick in kollade var det handlade om och förstod att de här kvinnorna ville ta tillbaka det här uttrycket och få det att bli en positiv sak.

I samma veva läste jag att de gjorde succé som den första och enda teknikbloggen med fokus mot kvinnor och sökte fler skribenter, obetalt. Jag hade ju så tråkigt så jag anmälde mig och jag blev tillslut en av 10 tjejer som testade teknik och skrev om nyheter, tester och andra tips.

Tiden gick, jag fick ganska tidigt rollen som Prylexpert på TV4 Nyhetsmorgon, som jag fortfarande innehar, och skribenterna byttes ut, hoppade av och förändrades med tiden. Efter ett antal år valde vi att stänga ner bloggen och gå vidare på egen hand och det var nu som jag valde att fortsätta på samma bana med under eget varumärke. Det var här jag startade wallenrud.se men jag har också kallat mig Miss Geek.

Min teknik- och fordonsblogg har bara rullat på, jag är fortfarande Prylexpert på TV4 Nyhetsmorgon och jag föreläser frekvent om smarta hemmet. Jag agerar expert i en del artiklar och reportage och jag har gjort en del web-tv på tex Aftonbladet och Expressen.

Det här kommer jag nog aldrig sluta med, det ger mig knappt några pengar men gör mig glad och lycklig så jag tänker hänga kvar ett tag till.

Social media manager

2017 började jag plugga. Sent om sider kanske men jag kände att jag bara stod och stampade och kom aldrig dit jag ville rent yrkesmässigt. Jag kom in på Nackademin yrkeshögskola och studerade till digital strateg. Vilken succé! Direkt när jag var klar fick jag jobb på Blocket som social media manager.

I fyra år byggde jag upp Blockets alla kanaler, 26 stycken, men kom att jobba aktivt med 6 kanaler till slut. Jag skapade strategier, innehåll och publicerade. Jag satsade stenhårt på att bygga upp community i flera olika kanaler och att alltid lära mig alla nya kanaler som kommer. Jag slog rekord i engagemangsgrad hela tiden. Det mest kommenterade inlägget hade över 10 000 kommentarer och det inlägg som hade mest räckvidd nådde 1 miljon konton. Wow!!

När jag var på topp valde jag att lämna Blocket och hitta nya utmaningar, det finns ju fler bolag som kan behöva min expertis tänker jag. Jag valde då att skapa mitt eget bolag och tog namnet Miss Geek som ändå existerar redan. Jag tänker att alla mina roller kan gifta sig fint.

Alla mina roller

Jag skulle definiera mig som:

  • Social media manager
  • Community manager
  • Digital strateg
  • Skribent, teknik, prylar och fordon
  • Influencer inom teknik, prylar och fordon
  • Föreläsare
  • Tv-personlighet
  • Bloggare
  • Kreativt geni

Scroll Up