Ladda ner andras Reels

Instagram har nu gått ut med att man testat funktionen att man kan ladda ner Reels till sin mobils galleri. Det här är något TikTok haft sedan starten och jag själv har laddat ner ett gäng, mest för att kunna dela med andra som inte har TikTok men också för att de kanske innehöll något jag inte ville tappa bort, som ett recept!

Men nu ska vi inte rusa händelserna i förväg för detta är bara på test i USA och till ytterst få utvalda. Dessutom så gäller detta enbart offentliga konton som företag, inte privata konton. Och även om det är ett företags konto så kan man opta ut på just denna delningsfunktion, det kan man även på TikTok men där kan man ladda ner allas videor i stället.

Anledningen till att ha denna funktion, säger Instagram, är för att man ska kunna dela det man skapat i Instagram med tex TikTok eller andra plattformar för att sprida innehållet mer brett. Och på frågan varför man väntat tills nu med detta svarar dem att de helst vill hålla kvar materialet i plattformen och i stället dra tittarna dit.

Om det kommer att bli en hit och om det kommer till Sverige? Ingen aning, känner själv bara inte behovet men det kanske andra gör.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up