Meta’s alternativa Twitter-app är ännu ett steg närmare verklighet, med den experimentella textbaserade meddelandefeeden som nu får sin egen ikon, enligt den senaste upptäckten av back-end koden.

Ikonen ovan, som avslöjats av appforskaren Alessandro Paluzzi, kommer snart att visas på din enhet när du har appen installerad, med en Twitter-liknande färgsättning som fortfarande behåller Instagrams gradientapproach.

Meta har utvecklat sin Twitter-alternativplattform under de senaste månaderna, med tanke på den ökade oron bland Twitter-användare som utlöstes av Elon Musks förändringar i appen. Med fler människor som verkar söka en alternativ realtidsuppdateringsfeed har Meta, som vanligt, hittat en möjlighet och med Instagrams nätverkseffekter vid sin sida verkar de vilja ta sig in på Twitters område i hopp om att locka denna potentiellt gigantiska publiken.

I mars bekräftade Meta att de faktiskt arbetade på en textbaserad, decentraliserad chatt-app som var utformad för att dra nytta av en marknadschans för skapare och offentliga personer att “dela aktuella uppdateringar om sina intressen“.

Sedan dess har vi fått några fler glimtar av den kommande “Instagram för dina tankar”, inklusive dessa exempel på användargränssnittet och hur användare kommer att interagera i den separata appen.

Som du kan se i dessa bilder, delade av ICYMI:s Lia Haberman, kommer appen i huvudsak att vara en förenklad version av Twitter, mer i linje med en chattbaserad feed, vilket förhoppningsvis hjälper Meta att dra nytta av den beteendemässiga förskjutningen av social interaktion mot privata chattar, samt den stadiga migrationen av Twitter-användare som söker nya marker.

Den separata appen, som fortfarande har arbetsnamnet “Barcelona”, kommer att fungera som en förgrening av IG, där användare loggar in med sina Instagram-uppgifter. Människor kommer att kunna posta textuppdateringar på upp till 500 tecken och lägga till länkar, foton och till och med videoklipp på upp till 5 minuter.

Och medan Instagram har hållit tyst om projektet, och till och med Mark Zuckerberg skämtsamt pratade om det i en diskussion med Instagram-chefen Adam Mosseri, så tyder ryktena på att det kommer att lanseras i sommar – även om det kan bli tidigare än så!

Appen verkar nu ha en välkomstskärm, ett fungerande användargränssnitt och sin egen ikon – den verkar vara nära att bli en fullt fungerande plattform. Meta kanske fortfarande vill testa den internt under en tid, eller så kan de till och med vilja vänta på rätt tidpunkt att lansera den, kanske när Elon gör en annan betydande förändring på Twitter som leder till ännu en massflykt av användare.

Meta erbjuder också, enligt uppgifter, tidig åtkomst till olika kändisar och framstående idrottsstjärnor för närvarande.

Om de kan få tillräckligt många av dem ombord – och det är värt att notera att många framstående Twitter-användare fortfarande är upprörda över att Elon har tagit bort deras blå verifiering. Om Instagram lyckas vinna över den gruppen och får dem att dela regelbundna uppdateringar i sin nya app istället kan det bli ett enormt steg framåt.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up