Vad är Hummy egentligen?

Hummy kom till för att man ville utmana Meta och TikTok och dessutom ändra tanken på att konsumera oändligt mycket innehåll och dela med sig mer. Oklart hur de får det att gå i hop.

– Vårt mål är att återinföra det som sociala medier en gång handlade om, människor som delar intressanta och roliga upplevelser från sina liv med varandra för gemenskapens skull. Vi vill bidra till mindre broadcasting och doomscrolling, och mer interaktion mellan människor, säger Veronica Wittenström Runge, Head of Strategy & Business Development för hummy.

– Vi är otroligt spända på att få lansera hummy och se hur det tas emot av användarna. Vi hoppas såklart att Hummy ska kunna bidra med en möjlighet för alla användare att använda sociala medier på ett roligare, aktivare och mer inkluderande sätt. Appen kommer i första hand att lanseras i Sverige, men det finns planer på internationell expansion senare, säger Claes Mårtén, vd för hum

Kändisar flockas

Raden av kändisar som investerat i mediet är diger, paret von Koenigsegg, Linnea Claesson, Margaux Dietz, Microsofts före detta Sverigechef Hélène Barnekow och Vois vd Fredrik Hjelm för att nämna några. Dessutom har tidigare Meta-chefen Sam Rihani klivit in som investerare och rådgivare i Hummy.

“Det är en väldigt modig satsning på ett väldigt etablerat område, men jag tror på visionen och tanken man har bakom produkten, vilket gap den ska fylla”, säger Sam Rihani. Han fortsätter: 

“Men det kommer nog bli väldigt tufft, för det är stora konkurrenter. Men jag tror stenhårt på Claes och teamet. Man måste vara lite tokig för att göra såna här grejer och han är det, men han är väldigt passionerad och har en väldigt god tanke till varför han vill göra det.”

Men hur ser appen ut?

Jag har testat ett tag och har väl inte riktigt fattat. Det har inte gett mig så mycket… Jag har laddat upp egna filmer, kolla på andras, gått med i olika grupper men jag dras inte till appen. För mig fyller den just nu inget behov och jag stannar gärna kvar på TikTok i stället.

Vill du testa så har jag 5 invites att dela ut så bara säg till.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up